MESAJ PANOSU
  • Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Emre Koç'un annesi vefat etmiştir.
  • Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (Konuk evi) personeli İhsan Dalyan'ın babası vefat etmiştir.
  • Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fakülte Sekreteri Mustafa Tekin’in annesi vefat etmiştir.
  • Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dila Baran Tekin’in annesi vefat etmiştir.
  • Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Murat GÖLPINAR'ın bir erkek çocuğu dünyaya gelmiştir.
  • Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Onur Balcan'ın bir erkek çocuğu dünyaya gelmiştir.
  • Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Tuna Aydoğmuş'un bir erkek çocuğu dünyaya gelmiştir.
  • Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Kadriye Gül Yücel ve Arş. Gör. Muhammet Hasan Yücel'in bir kız çocuğu dünyaya gelmiştir.
  • Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Mete Dibo'nun bir erkek çocuğu dünyaya gelmiştir.

Çölyak ve Glutensiz Beslenme Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Hitit Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile Beslenme ve Diyetetik Kulübü tarafından Çorum Çölyak Derneği desteğiyle “Çölyak ve Glutensiz Beslenme” konulu konferans Schar Firması Proje Müdür Uzman Diyetisyen İrem Erdem’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Hitit Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda 9 Mayıs Dünya Çölyak Günü kapsamında düzenlenen panele Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ebru Gökmeşe, Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Osman Çubuk ve Bölüm Yönetimi, Beslenme ve Diyetetik Kulübü Başkanı Ahmet Serhat Afşar, dernek üyeleri ve kulüp üyeleri katıldı. Konferans moderatörlüğünü ise Kulüp Üyesi Cansu Nedra Şişman yaptı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını Hitit Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Kulübü Başkanı Ahmet Serhat Afşar, Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Osman Çubuk yaptı. 

Konferansta konuşan Uzman Diyetisyen İrem Erdem, “Gluten bir grup buğday proteinlerine verilen addır. Gliadin ve glutenin olmak üzere 2 temel fraksiyondan oluşur. Gliadin, çölyak hastalığına neden olan temel gluten bileşenidir. Glutensiz diyet çölyak hastalığının tek tedavisidir. Çölyak hastalığı hem çocuklar hem de erişkinlerde geniş bir klinik yelpazeye sahip olduğu için semptomlar ciddi tanı karmaşışına yol açmaktadır. Glutensiz gıda da çapraz bulaş önemli bir konudur. Bulaş, glutensiz bir besinin gluten ile bulaşmasıdır. Bireylerin riskli ve yasaklı yiyeceklerde dikkatli olması ve mutlaka etiket bilgisini kontrol etmesi gerekmektedir. Sadece yasaklı yiyecekler de değil ilaçlar, kozmetik ürünler, diş macunları, oyun hamurları gibi glüten içeren ürünlere de dikkat edilmesi gerekiyor.” dedi.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Osman Çubuk, Dernek Başkanı Fatma Müjgan Demir ve Kulüp Başkanı Ahmet Serhat Afşar, Uzman Diyetisyen İrem Erdem’e teşekkür belgesi ve hediye taktim ettikten sonra glutensiz ürünlerin yer aldığı kokteyl ile organizasyon sonlandı.