MESAJ PANOSU
  • Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Emre Koç'un annesi vefat etmiştir.
  • Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (Konuk evi) personeli İhsan Dalyan'ın babası vefat etmiştir.
  • Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fakülte Sekreteri Mustafa Tekin’in annesi vefat etmiştir.
  • Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dila Baran Tekin’in annesi vefat etmiştir.
  • Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Murat GÖLPINAR'ın bir erkek çocuğu dünyaya gelmiştir.
  • Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Onur Balcan'ın bir erkek çocuğu dünyaya gelmiştir.
  • Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Tuna Aydoğmuş'un bir erkek çocuğu dünyaya gelmiştir.
  • Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Kadriye Gül Yücel ve Arş. Gör. Muhammet Hasan Yücel'in bir kız çocuğu dünyaya gelmiştir.
  • Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Mete Dibo'nun bir erkek çocuğu dünyaya gelmiştir.

Öğretim Elemanlarımız, Sanayi Sektörü İçin Yerli Makine Geliştirdi

Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan iki öğretim elemanımız, savunma sanayiden biyo-malzeme üretimine kadar birçok alanda kullanılabilecek ileri seviye toz enjeksiyon kalıplama makinesi geliştirdi.

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulumuz Elektrik ve Enerji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Tuna Aydoğmuş ile Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Öğr. Gör. Bünyamin Çiçek, Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi öğretim üyelerinin teklifi üzerine, granülpresi, plastik enjeksiyon kalıplama ve polimer tork ölçer makinelerinin test sürecini tek makinede toplamak üzere, 2020 yılının Kasım ayında çalışma başlattı. 3 ay gibi kısa sürede tasarım sürecinin tamamlandığı çalışmada, yerli ve milli olarak tasarlanan yeni makinenin prototipinin üretimi de tamamlandı.

Dr. Öğretim Üyesi Tuna Aydoğmuş, yaptığı açıklamada, Selçuk Üniversitesi altyapı projesi kapsamında finanse edilen çalışmalarında, yerli ve milli olarak geliştirdikleri ileri seviye toz enjeksiyon kalıplama makinesinin tasarım ve otomasyon aşamasında öncü olduklarını söyledi.

Makinenin, yaklaşık 10 bin euroluk maliyeti bulunduğunu dile getiren Dr. Öğretim Üyesi Aydoğmuş, "Tasarım ve üretim süreci toplam 6 ay süren makinemiz, savunma sanayisinden biyo-malzeme alanına kadar her alanda kullanılmaktadır” ifadesini kullandı.

“Yüzde 50 daha fazla kazanç sağlıyor”

Yeni formülasyonlar kullanılarak, ortaya farklı özellikleri optimize edilmiş malzemelerin üretiminde kullanılan söz konusu makinenin, piyasada 3 ayrı makine tarafından gerçekleştirilen işlemleri yapabildiğine işaret eden Dr. Öğr. Üyesi Aydoğmuş, şöyle konuştu:

“3 farklı makinenin tek bir ünitede birleştirilmesine bağlı olarak üretim maliyetlerini de önemli oranda düşürmektedir.  Yüzde 50 daha fazla kazanç sağlıyor. Bu makinenin imalat sektörüne kazandırılması bu anlamda önemli. Yurtdışı menşeili makineleri almak yerine Türkiye’de yapılarak yerli ve milli makineyle çok daha fazla kazanç sağlayacak bizim bu makinemizin tanıtımını yaparak sanayi sektörümüze kazandırmak istiyoruz.”