MESAJ PANOSU
  • Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Emre Koç'un annesi vefat etmiştir.
  • Üniversitemiz Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (Konuk evi) personeli İhsan Dalyan'ın babası vefat etmiştir.
  • Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Fakülte Sekreteri Mustafa Tekin’in annesi vefat etmiştir.
  • Üniversitemiz İlahiyat Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dila Baran Tekin’in annesi vefat etmiştir.
  • Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Murat GÖLPINAR'ın bir erkek çocuğu dünyaya gelmiştir.
  • Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Onur Balcan'ın bir erkek çocuğu dünyaya gelmiştir.
  • Üniversitemiz Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Tuna Aydoğmuş'un bir erkek çocuğu dünyaya gelmiştir.
  • Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Kadriye Gül Yücel ve Arş. Gör. Muhammet Hasan Yücel'in bir kız çocuğu dünyaya gelmiştir.
  • Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Mete Dibo'nun bir erkek çocuğu dünyaya gelmiştir.

Hitit Üniversitesinin eğitim verdiği kadın kaynakçılar metali güzelleştirecek

Çorum’da kadınların mesleki becerilerini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında kadınlara kaynakçılık mesleği öğretiliyor.

Hitit Üniversitesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Çorum Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü işbirliğinde kadınların sanayi sektöründe daha fazla yer almasını sağlamak ve mesleki becerilerini artırmak amacıyla kadın kaynak operatörleri yetiştiriliyor.

Eğitimler, paydaş firma Başermak Makine’de (Robinson Co.) Hitit Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Bünyamin Çiçek tarafından verildi. 

Hitit Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Bünyamin Çiçek, Çorum Belediyesi Kariyer ve İş Merkezinin (ÇOKİŞ) yönlendirdiği 15 kadının eğitime katılarak çelik kaynaklayıcı statüsünde kaynakçı olmak için emek verdiklerini söyledi.

Hitit Üniversitesi olarak Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı destekli başlatılan eğitimi üstlendiklerini ifade eden Çiçek, eğitim sürecinde kadın kursiyerlere teorik ve malzeme bilgisi eğitimi verildiğini belirterek “Sonrasında 10 gün 80 saat süren bir uygulama eğitimi ve bu uygulama eğitimi sonucunda da şu anda kaynakçılarımız, firmanın kendi iş parçaları üzerinde temel eğitim almaya başladılar.” dedi.

Kaynak mesleğinin endüstriyel sanayide bir erkek mesleği gibi gözüktüğünü ancak gerekli eğitimi aldıklarında, gerekli duruş pozisyonlarını sağladıklarında kadınlar için de vazgeçilmez bir meslek haline geldiğini kaydeden Çiçek, “Gelişen sanayide, Türkiye'de ve dünyada ciddi anlamda kadın kaynakçıların stoku artmaktadır. Biz de Hitit Üniversitesi olarak buna katkıda bulunmaktayız.” dedi.

“Kadın, her yeri güzelleştirir zaten, metali de güzelleştirecek”

Eğitime katılan Hilal Dikmen, daha önce farklı iş yerlerinde ve konumlarda çalıştığını ifade ederek Çorum Belediyesi Kariyer ve İş Merkezi (ÇOKİŞ) aracılığıyla kurstan haberdar olduğunu belirtti.

OKA ve Hitit Üniversitesi işbirliğindeki bu eğitime katıldığını ve iyi ilerleme kaydettiklerini söyleyen Dikmen, şöyle devam etti:

“Kadın, her yeri güzelleştirir zaten, metali de güzelleştirecek diye düşünüyorum. Çünkü kadının elinde değdiği yerde topluluk, düzen, hitap, her şey değişiyor. Yani bir kadın isterse yapamayacağı bir şey yok. İstemesi lazım, içten istemesi lazım gerçekten. Ben lise mezunuyum. Üniversiteyi tabi ki istedim ama şartlar gereği olmuyor. Belki de üniversite sınavına ilerleyeceğiz ya da bütün arkadaşlar olarak farklı yerlerde kendimizi göreceğiz. Ağır değil, zevkli ya da bunun zevkli olduğunu düşünerek yaptığımız zaman her şey daha basit.”

Kaynak operatörü eğitimine katılına Derya Ceyhan ise, bu alanda kendini geliştirmek istediğini belirterek “Çok severek de yapıyorum. Eğitim gayet etkili ve verimli bir şekilde devam ediyor. Bakıldığında bir erkek mesleği gibi görünebilir ama kadınlar daha çok detaycı ve ince işten daha iyi anladığı için bence kadınlar bu işi daha güzel yapabilir.” diye konuştu.